Hlavní obsah

Pomstychtivý řidič z dálnice D1 byl obviněn, hrozí mu 12 let

Právo, Radek Plavecký

Vyšetřovatelé středočeské policie ve středu obvinili čtyřicetiletého muže ze Zlínského kraje, který na konci března vytlačil z dálnice D1 jiné auto. To se po střetu odmrštilo a vylétlo ze silnice.

Článek

„Muž byl obviněn z pokusu trestného činu těžké ublížení na zdraví. Protože v autě seděli dva lidé, je i sazba vyšší, tedy 5 až 12 let vězení,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Čtyřicetiletý řidič jel 22. března směrem na Prahu. Ve stejnou chvíli jela po dálnici i mladá řidička se spolujezdcem. Začala předjíždět kamión, ale v tu chvíli se za ní objevil černý superb, právě se čtyřicetiletým řidičem z Valašského Meziříčí.

Znalci na voze budou zkoumat stopy po vytlačení druhého auta.
mluvčí policie Soňa Budská

Podle záznamů kamer z dálnice superb do auta s mladou řidičkou, která se po předjetí kamionu zařadila zpět do pravého pruhu, z boku najel a vytlačil jej ze silnice. Podle původních informací se mu zdálo, že jede příliš pomalu a chtěl ji vytrestat.

„Kromě důkazu, jímž je záznam z kamer, tady máme také ke zkoumání vůz superb. Znalci na něm budou zkoumat stopy po vytlačení druhého auta,“ dodala Budská. Obviněný řidič je stále vyslýchán a bude vyšetřován na svobodě. V následujících týdnech či měsících by se měl za svou pomstychtivou a bezohlednou jízdu dostat před soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám