Hlavní obsah

Atentáty v ruském Dagestánu zakončily divokou honičku, 12 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kizljar
Aktualizováno

Dvanáct mrtvých si vyžádaly ve středu dva atentáty na jihu Ruska v dagestánském městě Kizljar, uvedla ČTK. Dalších dvacet osob bylo zraněno. V jednom případě útočil sebevražedný atentátník v uniformě milice, uvedly tisková agentury Interfax a RIA Novosti. Druhá nálož byla nastražená v autě.

Článek

Podle sdělení bezpečnostních orgánů jsou mezi mrtvými především policisté nebo pracovníci prokuratury. Mezi mrtvými je i náčelník policie a osm jeho kolegů.

Podle zpřesněných informací první bomba vybuchla v automobilu pronásledovaném dopravní policií. Pachatel se na okraji města dopustil dopravního přestupku, ale na výzvu policistů nezastavil a zamířil do centra, uvádí ČTK. Když vůz policie zablokovala, řidič v 8:45 moskevského času (6:45 SELČ) odpálil nálož. Zahynuli dva milicionáři a jedna civilistka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Když se na místě útoku shromáždil dav, v 9:05 zaútočil sebevražedný atentátník v uniformě milicionáře. Zabil i velitele policie. Na místě výbuchu je kráter široký šest metrů.

Je to už druhý sebevražedný atentát v Rusku za dva dny

V pondělí dvě atentátnice v moskevském metru zabily skoro čtyřicet lidí. [celá zpráva]

Obě teroristky přijely z Kavkazu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám