Hlavní obsah

Atentátnice z moskevského metra měly komplice

Novinky, rei
Moskva

Moskevská policie v pondělí večer oznámila, že dvě ženy, které ráno zaútočily v plných soupravách metra, přičemž zabily nejméně 38 lidí, měly komplice. Úřady pátrají po dvou dalších ženách a muži, kteří atentátnice doprovázeli.

Článek

Vyšetřovatelé se chystají zveřejnit snímky atentátnic, které měly k tělům připásáno i množství šroubů a kovových částic, aby zabily co nejvíce lidí. Doufají, že je dovedou k hledaným komplicům, které zachytily kamery v dalších stanicích, uvedla agentura Interfax. Podle ní nastoupily atentátnice do metra ve stanici Jihozápadní. „Doprovázely je dvě ženy slovanského vzezření. Obličeje všech byly odkryté,“ citovala agentura nejmenovaný zdroj.

Zdá se, že obličeje atentátnic výbuchy nezničily, což zvyšuje naděje, že budou identifikovány. Jedna z nich se podle Interfaxu zdá být mladá - mezi 18 a 20 lety.

"Jsme si jisti, že jsme našli útočnici, protože z ní zbyly jen hlava a nohy - střední část těla byla úplně rozmetána. To je jasné znamení, že na sobě měla pás (s náložemi). Byla velmi mladá s krásnými hnědými vlasy, dlouhým a tlustým copem,“ řekl jeden z vyšetřovatelů, který byl na místě útoku ve stanici Lubjanka, jež se nachází přímo pod sídlem tajné služby FSB.

Mezi moskevskými policisty koluje i snímek muže, který také měl být spolupracovníkem útočnic. Má krátkou bradku a na sobě modrou bundu s bílými vzory, tmavou kšiltovku a bílé tenisky.

Útoky si vyžádaly nejméně 38 mrtvých a 65 zraněných, z toho 30 vážně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám