Hlavní obsah

Chrysler bude vyrábět Fiat 500 s elektrickým pohonem

Americká automobilka Chrysler Group začne v roce 2012 vyrábět verzi malého vozu Fiat 500 s elektrickým pohonem pro trh ve Spojených státech. Fiat 500 s benzinovým pohonem by se měl v USA začít prodávat již v letošním roce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Fiat 500

Článek

Automobilka upozornila, že konstrukce lehkého modelu Fiat 500 je pro elektrický pohon ideální. Japonský konkurent Nissan Motor hodlá již v letošním roce uvést na americký trh svůj elektromobil Leaf [celá zpráva].

Chrysler loni v červnu opustil bankrotový režim a vytvořil alianci s italským konkurentem Fiat. Ten nyní v Chrysleru vlastní pětinový podíl a ovládá rovněž jeho vedení.

"Fiat 500 je pouze jedním z příkladů, jakým způsobem budou zkušenosti Fiatu v segmentu malých a středních vozů a znalosti technologií pro úsporu pohonných hmot hrát klíčovou roli v oživení Chrysleru," uvedl minulý měsíc generální ředitel Fiatu i Chrysleru Sergio Marchionne.

Chrysler hodlá pod Marchionneho vedením během pěti let více než zdvojnásobit prodej a uvést na trh více než deset nových modelů založených na platformách Fiatu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Fiat 500 sice oproti svému originálu, který motorizoval (nejenom) Itálii, docela narostl. Stále je to ale roztomilé auto, za kterým se spousta lidí otočí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám