Hlavní obsah

Raketa vypálená z Gazy zabíjela v Izraeli

– Jeruzalém • Aktualizováno
Novinky, rei

Jeden člověk zemřel při útoku palestinských radikálů z pásma Gazy. Raketa, kterou vypálili na Negev, zasáhla v severní části pouště zahraničního pracovníka. Ve čtvrtek to uvedl server Haaretz.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Trosky palestinské rakety, která zabila zemědělce v Izraeli.

Článek

Muž zemřel krátce po převozu do nemocnice, uvedli záchranáři. Podle úřadů se jednalo o zhruba třicetiletého zemědělského pracovníka původem z Thajska.

Ministerstvo obrany oznámilo, že to byl za posledních 24 hodin již třetí raketový útok vedený z pásma Gazy. Udál se těsně po příjezdu šéfky nové zahraniční služby EU Catherine Ashtonové do enklávy. [celá zpráva]

K odpovědnosti za útok se prostřednictvím SMS zprávy zaslané novinářům přihlásila malá islamistická frakce Ansar Sunna. Stejné jméno nesou i militantní skupiny v Iráku a v dalších zemích, které jsou spojenci teroristické sítě al-Káida.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Voják u těla zemědělce, kterého zabila palestinská raketa.

Návštěva Ashtonové předznamenává páteční jednání "blízkovýchodního kvarteta", kterého má zúčastnit i generální tajemník OSN Pan Ki-mun. Cílem jednání je obnovit mírový proces, který se dostal do slepé uličky po oznámeních izraelské vlády o pokračující výstavbě na západním břehu a ve východním Jeruzalémě. [celá zpráva]

Od ukončení izraelské invaze do pásma Gazy loni v lednu odtud radikálové na Izrael vypálili přes sto raket.  Od začátku roku jich bylo vystřeleno nejméně 25, uvedl resort obrany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám