Hlavní obsah

Mozilla pracuje na nové verzi Firefoxu pro mobilní telefony

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Mozilla vydala na konci ledna finální verzi Firefoxu pro mobilní telefony s operačním systémem Maemo, který využívá například mobil Nokia N900. Již nyní ale vývojáři pracují na nové verzi tohoto populárního webového prohlížeče, jež byl až doposud známý především z klasických stolních počítačů.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Firefox

Článek

"Ač vyšla verze 1.0 teprve nedávno, brzy se dočkáme verze 1.1. Ta by měla být zaměřena zejména na nové funkce. Dočkáme se tak například vylepšení možností snadného vyplňování webových formulářů, nastavení jednotlivých stránek či vylepšení práce s doplňky," uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle něj by měla být betaverze nového Firefoxu vydána 9. dubna. „Finální verze se může v závislosti na odezvě uživatelů objevit již v květnu. Ještě dříve by však měla být dostupná opravná verze 1.0.1,“  dodal Cvrček.

Mobilní Firefox vyvíjí Mozilla již od roku 2008

Na vývoji mobilního Firefoxu pracovala společnost Mozilla již od konce roku 2008. Až doposud byl však tento prohlížeč znám pod kódovým označením Fennec, který používali tvůrci pro jeho testovací verze. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Fennec bude pracovat také na mobilních telefonech s Windows Mobile.

Mobilní verze Firefoxu je dostupná pro různé platformy. Vyzkoušet si uživatelské prostředí tohoto webového prohlížeče můžete také na vašem počítači. K dispozici jsou verze pro Windows, Linux i Mac OS X.

Všechny varianty prohlížeče Fennec můžete stahovat pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám