Hlavní obsah

V Příbrami ležel opuštěný novorozenec. Ve sněhu a bez oblečení

Novinky, ČTK, Petr Nový
Příbram
Aktualizováno

Středočeští záchranáři byli v pátek odpoledne přivoláni na pomoc k pohozenému novorozenci u garáží v Příbrami. Dítě leželo ve sněhu, objevili jej kolemjdoucí, kteří přivolali policii. Po matce kriminalisté pátrají.

Článek

"Miminko jsme převezli sanitním vozem do příbramské nemocnice na novorozenecké oddělení. Holčička ve sněhu a chumelenici ležela nahá," řekla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Dítě je silně podchlazené, ale bylo při vědomí.

Mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová řekla, že novorozence objevil kolemjdoucí muž a přivolal pomoc. Policie bude vyšetřovat, zda matka dítě neporodila někde v okolí, na místo povolala i psovoda. Matce hrozí stíhání za opuštění dítěte.

"V tuto chvíli je dítě ve stabilizovaném stavu a je postupně zahříváno tak, aby získalo správnou tělesnou teplotu a následně aby si ji dokázalo udržet. Nejeví známky patologie, což znamená, že je jedná o jinak zdravého novorozence," řekla mluvčí Oblastní nemocnice Příbram Monika Boušková.

Holčička, které dal personál jméno Anděla, váží 2,80 kilogramu a měří 47 centimetrů.

Podobný případ se šťastným koncem se stal loni v Praze. Na Karlově náměstí tam našla pracovnice úklidové služby podchlazenou holčičku. Dítě někdo odložil u kostela svatého Ignáce na rohu Karlova náměstí a Ječné ulice. Bylo zabaleno v mokrém zakrváceném ručníku a v igelitové tašce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám