Hlavní obsah

Šéf klatovské ODS se popral s policisty, skončil na záchytce

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

Šéf klatovské ODS a radní města David Kolář má opletačky s policií. Po výtržnosti v restauraci v Železné Rudě skončil na záchytce. Byl tak agresívní, že strážci zákona museli použití chvaty a nakonec mu nasadili i želízka. V krvi měl bezmála dvě promile alkoholu.

Foto: ods-klatovy.cz, Novinky

Šéf klatovské ODS David Kolář je zároveň radním města Klatovy.

Článek

K incidentu došlo minulý pátek v podvečer. „Jednatřicetiletý muž slovně i fyzicky napadl svoji přítelkyni. Když přijela na místo hlídka, muž policistům nadával a snažil se s nimi prát. Ti ho zpacifikovali, naložili do auta a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici do Plzně. Během cesty se muž znovu vzpouzel, a tak dostal na ruce pouta. Po příjezdu na záchytku se jeho agresivita ještě vystupňovala. Policisté si proto raději přivolali posily,“ uvedla Dana Landmanová z klatovského ředitelství policie.

Vyšetřování případu není skončené. „Ještě nemáme vyslechnuty všechny svědky,“ dodala Landmanová. Policisté zatím nerozhodli, zda Kolářovo jednání posoudí jako přestupek nebo trestný čin.

Kolář: Nevzpomínám si

Sám Kolář se k celé věci nechtěl příliš vyjadřovat. „Až tak zlý to zase nebylo,“ prohlásil politik poté, co jej Právo ve středu oslovilo. Podle svých slov se dostal do problémů s přítelkyní.

„Pokud já vím, tak žádnou újmu neutrpěla. Byla to standardní hádka po tom, co jsme se rozešli,“ řekl Kolář. Na chování k policistům si už nepamatuje. „Na to si nevzpomínám. Myslím si ale, že všechno bylo v pořádku,“ dodal.

Starosta Klatov a Kolářův spolustraník Rudolf Salvetr na dotaz Práva reagoval překvapivě. „Děláte si ze mě legraci?“ a pokračoval: „O ničem takovém nevím. Co k tomu dodat? Pokud je to pravda, pak je takové chování společensky nepřijatelné a pan Kolář by ho měl vysvětlil na čtvrtečním místním sněmu ODS.“

Podle předsedy oblastní rady ODS a starosty Železné Rudy Michala Šnebergra řeší případ policie a on sám zatím k tomu žádné oficiální informace nemá.

„Samozřejmě se ke mě něco doneslo. Jsou to ale jen řeči, které se šíří po obci. Něco také vím od družky pana Koláře, se kterou se dostal do sporu a která je zaměstnankyní našeho úřadu. Ta mi popsala, co se stalo. Rozpadl se jim vztah a jsou tam i nějaké problémy v podnikání,“ uvedl Šnebergr s tím, že Kolářovu verzi nezná.

„Mně se nesvěřil. Hned druhý den jsem mu volal, ale jeho telefon byl nedostupný,“ sdělil Šnebergr. Vyjádření po Kolářovi požadovat  určitě bude. „Celou věc chci řešit. Ne ale dříve, než dostanu do ruky výsledky policejního šetření,“ uzavřel Šnebergr.

Reklama

Výběr článků

Načítám