Hlavní obsah

Máte rádi adrenalin? Zkuste horskou dráhu s největším zrychlením na světě

Novinky, Lucie Poštolková

V americkém zábavním parku Cedar Point v Ohiu mají horskou dráhu s největším zrychlením na světě. Zhruba za čtyři sekundy zrychlí z nuly na skoro 200 km/h. Mnozí o jízdě mluví jako o děsivém šílenství. Během 17 sekund si vyzkoušíte největší zrychlení ale i volný pád.

Článek

Horská dráha Top Thrill Dragster patří k nejvyšším a nejrychlejším pouťovým atrakcím na světě. Konstrukce dosahuje v nejvyšším místě 128 metrů.

Za hodinu sveze asi 1 500 lidí

Samotná jízda trvá 17 sekund, ale nejděsivější zůstává zrychlení na 200 km/h a volný pád. Trať měří 853,5 metrů. V plně naložených šesti vagoncích po 18 lidech se sveze asi 1 500 osob za hodinu.

Jeden z největších zábavních parků

Zábavní park Cedar Point v Sandusky leží v Ohiu ve Spojených státech. Patří k němu také bílá písčitá pláž, dva vodní parky, dva přístavy a pár hotelů.

V současnosti drží rekord s největším počtem horských drah, celkem jich má 17. Jde o jeden z nejrozsáhlejších zábavních parků na světě, který láká návštěvníky na 69 atrakcí.

Jednodenní vstupné do zábavního parku pro dospělé a děti vyšší než 120 cm stojí 874 Kč, děti a senioři zaplatí 380 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Ostrov Samui: tropický ráj v Siamském zálivu

V první polovině 80. let minulého století byl ostrov Samui oblíbený cíl baťůžkářů. Ani těch ale na vzdálené ostrovy mnoho nedoputovalo. Místní obyvatelé žili...

Dubaj je tak trochu město ze sci-fi filmu

Ať přijíždíte z kteréhokoliv směru k Dubaji a před vámi se zaleskne štíhlá, více než 800 metrů vysoká věž nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa, máte pocit, že...

Výběr článků

Načítám