Hlavní obsah

Oskarový večer letos ovládla jednoduchost a elegance

– Los Angeles
Novinky, Dana Sokolová

Oscarový večer, kdy se na proslulém koberci představuje to nejlepší z filmu a módy, se letos nesl ve znamení elegance, vkusu i určité dávky skromnosti. Přestože některé modely byly skutečně velkolepé, většina hereček upřednostnila jednoduché, splývavé střihy, účesy a velmi decentní módní doplňky.

Článek

Letošní ročník se nesl ve znamení 50. a 60. let. Inspiraci v tomto období hledali nejen světoví návrháři, již šaty pro umělkyně vytvářeli, ale i samotní stylisté, kteří s šaty sladili nejen líčení, ale i velmi jednoduché a přitom smyslné účesy.

Mezi nejelegantnější herečky určitě patřila Sandra Bullocková: Krásné stříbrné šaty podtrhlo její velmi jemné a přitom svůdné líčení.

"Spousta lidí byla mile překvapena, jak moc jednoduše a přitom elegantně vypadala róba Sandry Bullockové. Včetně velmi jednoduchého účesu alá Veronica Lake, která právě v 50. letech slavila na filmovém poli velké úspěchy," potvrzuje módní expert Michael O´Connor.

Foto: Profimedia.cz

Sandra Bullocková

Na červeném koberci tentokrát i doslova zazářila herečka a zároveň máma od dvojčat Jennifer Lopez. Velmi elegantní a třpytivé šaty z nejluxusnější kolekce Armani Privé vkusně doplnila diamanty od společnosti Cartier.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopezová

Třpytivé a metalické modely pak zvolily i Cameron Diazová, Carey Mulliganová či Kate Winsletová.

Sarah Jessica Parkerová pak doslova všechny oslnila hedvábnými žlutými šaty od Chanelu, u nichž se návrhář inspiroval rokem 1960.

Foto: Profimedia.cz

jj

Jednoduché, čisté styly

Velmi jednoduchý a čistý styl pak upřednostnily takové herečky jako je Meryl Streepová, Demi Mooreová a Anna Kendericková.  

V letošním roce na červeném koberci zazářili i skuteční nováčci.

"Mnoho mladých hollywoodských hvězd pochopilo, kde je jejich skutečná krása a půvab. Herečky jako Carey Mulliganová či Miley Cyrus dokazují, že oslnivě krásné mohou být i ženy s větší velikostí než nulka," dodává O´Connor.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Miley Cyrusová a Amanda Seyfriedová

Asi největší změnou oproti loňsku byla střídmost, co se týká šperků a dalších módních doplňků.

"Skutečně nezvykle mnoho ženských dekoltů nezdobil ani jeden náhrdelník. Což je pro takto velkolepou slávu skutečně nevídané. Například ani jinak velká milovnice šperků zpěvačka Mariah Carey náhrdelník žádný neměla a to i přesto, že měla velmi krásné náušnice i zajímavou sponu na šatech," upozorňuje O´Connor.

Mariah Carey zvolila námořnickou modř ovšem zvýrazněnou třpytivými doplňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám