Hlavní obsah

Atentátník srovnal se zemí budovu pákistánského úřadu pro vyšetřování

– Láhaur
Novinky,

Nejméně jedenáct obětí si vyžádal pondělní sebevražedný atentát v Láhauru. Útočník najel s autem plným výbušnin do budovy Federální agentury pro vyšetřování (FIA), kterou výbuch srovnal s zemí. Dalších 68 osob bylo zraněno, devět z nich je v kritickém stavu. Podle AP šlo o jeden z největších útoků v Pákistánu za několik týdnů.

Foto: Mani Rama, Reuters

Pákistánský policista stojí před tím, co zbylo z budovy Federální agentury pro vyšetřování.

Článek

„Byl to pumový atentát. Teroristé odpálili auto naložené výbušninami v hlavní bráně budovy," sdělil podle agentury DPA policejní šéf provincie Panžád Tárik Salím. Podle policie měla nálož asi 600 kilogramů. Její exploze změnila budovu v haldu trosek.

Záchranáři se z nich snaží vyprostit přeživší i těla obětí. „Slyšel jsem, že v budově bylo čtyřicet až padesát lidí,“ dodal pro BBC vysoce postavený policista v Láhauru Parvaíz Rathor.

Foto: Mani Rama, Reuters

Záchranáři prohledávají trosky budovy Federální agentury pro vyšetřování v Láhauru.

„Mezi jedenácti zabitými je i žena a školačka,“ řekl vysoce postavený láhaurský úředník Chusro Parvíz v nemocnici Džinna, kam byla převezena většina z 68 zraněných. Je mezi nimi třináct žen. Podle místní televize je mezi mrtvými i pět zaměstnanců FIA.

Mohutný výbuch poškodil i další budovy v okolí stejně jako zaparkovaná auta v oblasti tzv. Modelového města, kde žijí vysocí politici včetně bývalého premiéra Naváze Šarífa.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale připisuje se skupinám napojeným na Tálibán a al-Káidu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám