Hlavní obsah

V Německu se přiznala ke zneužívání dětí další elitní škola

Skandál se zneužíváním dětí na německých školách se dále rozrůstá. Agentura AFP s odvoláním na list Frankfurter Runsdchau v sobotu uvedla, že k sexuálnímu zneužívání nezletilých docházelo v 70 . a 80. letech i na elitní internátní škole Odenwald v Heppelinheimu. Doposud se skandál týkal pouze církevních institucí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Prestižní škola, na níž údajně studoval i stávající europoslanec Daniel Cohn-Bendit či syn dlouholetého spolkového prezidenta Richarda von Weizsäckera byla přitom napojena na UNESCO a byla považována ze následováníhodný projekt. Vzdělávací instituce o sexuálním skandálu informovala na svých internetových stránkách.

"K sexuálnímu zneužívání zde docházelo nejpozději od roku 1971," přiznala ředitelka školy Margarita Kaufmannová. Zatímco ředitelka údajně ví o zhruba 20 obětech zneužívání, list, který o případu informoval, hovoří až o stovce zneužívaných. Za vším měla stát čtveřice bývalých pedagogů.

Škola se o zneužívání svých žáků údajně dozvěděla již před desetiletím. Bývalí studenti, kteří se listu ozvali, hovořili o tom, že se o víkendech museli podílet na "sexuálním servisu". Ten museli poskytovat dotyčným učitelům, kteří jim prý podávali drogy a alkohol. Také je prý bili.

Skandál se zneužíváním dětí propukl koncem ledna na berlínském jezuitském gymnáziu Canisius-Kolleg. [celá zpráva]

Záhy se objevily případy z dalších jezuitských, katolických i evangelických škol v Hamburgu, Göttingenu, Hildesheimu. [celá zpráva]

Berlínské státní zastupitelství ale už dříve zveřejnilo, že tyto 20 až 30 let staré případy jsou promlčené.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám