Hlavní obsah

Američan postřelil před Pentagonem dva policisty, byl zabit

Novinky, CNN, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Dva policisté byli zraněni, když po nich začal ve čtvrtek večer před vchodem do Pentagonu střílet 36letý Patrick Bedell. Policisté palbu opětovali a útočníka těžce zranili. Po převozu do nemocnice zraněním podlehl. V nemocnici skončili i oba policisté, ti jsou mimo ohrožení života.

Článek

Bedell v zimním kabátu vystoupil v 18:40 tamního času z metra na stanici Pentagon a zamířil zcela klidně ke kontrolnímu stanovišti. „Když se ho policisté začali ptát, proč chce jít do Pentagonu, vytáhl z kapsy zbraň a začal po policistech okamžitě střílet,“ uvedl šéf policie v Pentagonu Richard S. Keevill.

Policisté palbu opětovali ze svých poloautomatických glocků ráže 40. Na otázku, kolik vypálili ran, odpověděl Keevill, že mnoho. Útočníka zasáhli i do hlavy. Několik hodin po převozu do nemocnice zemřel.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Velitel policie v Pentagonu informuje o incidentu

Keevill dodal, že cílem bylo zlikvidovat hrozbu, kterou představoval muž, aniž by byl kdokoli další zraněn. To se povedlo, agentura Reuters však uvádí, že lidé v okolí propadli panice a byl slyšet křik. Metro se zastavilo a vchody do Pentagonu, kde pracuje 23 000 lidí, byly uzavřeny.

Motiv muže znám není. Keevill potvrdil, že šlo o Američana, který jednal sám. Policisté případ vyšetřují.

Podle agentury AP, kterou citovala ČTK, existují náznaky, že Bedell nenáviděl armádu a pochyboval o faktech ohledně teroristického útoku proti USA z 11. září 2001. Na internetu napsal, že je potřeba vyšetřit smrt jednoho kalifornského plukovníka, který byl před lety nalezen mrtvý u svého domu. Armáda smrt označila za sebevraždu, později se ale vynořily teorie, že o ni nemuselo jít. Bedell napsal, že vyšetření této smrti "je prvním krokem k nalezení pravdy o událostech, jako byly útoky z 11. září".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám