Hlavní obsah

Namrzlá plzeňská dálnice byla pastí na řidiče

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Nejméně deset aut havarovalo v noci na pátek na dálnici D5 mezi Berounem a Prahou. Dvě minuty po půlnoci se srazila první auta na 14.kilometru ve směru na Plzeň a do nich pak narážela další. Nebyl to ale jediný karambol na namrzlém úseku dálnice. Mezi 14. a 20. kilometrem se v průběhu noci stalo ještě několik nehod.

Článek

„Na zledovatělém povrchu dálnice se nejdřív srazily tři tahače s návěsy, jedno nákladní auto, tři osobní auta a přívěs pro transport letadla. Nehoda si vyžádala jedno lehké zranění, které hasiči ošetřili na místě,“ informoval velitel hasičské stanice Beroun Tomáš Hradil. Hodinu na to havaroval tahač s návěsem na 16. km ve směru na Prahu.

Po smyku skončil v protisměru

„Po smyku se otočil do protisměru, to se obešlo bez zranění,“ dodal Hradil. Po půl druhé v noci se pak na 19.kilometru ve směru na Prahu převrátil řidič s osobním autem na střechu poté, co dostal smyk a vylétl z dálnice. Hasiči jej obrátili na kola a postavili zpět na dálnici.

O kilometr dál, tedy na 20.kilometru ve směru na Prahu ještě po pár minutách narazilo osobní auto do středových svodidel a zůstalo nepojízdné v rychlém pruhu. Odtud jej hasiči odtáhli do pruhu odstavného. I tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění, což potvrdili i záchranáři, kteří sem vůbec nevyjížděli, protože je nikdo nevolal na pomoc.

Provoz na dálnici byl ovšem kvůli všem těmto nehodám ochromen. Ve směru na Prahu jej policie obnovila kolem 3.hodiny v noci, ale hromadnou nehodu ve směru na Plzeň likvidovali až do ranních hodin. „Místo se podařilo uvolnit kolem 8.hodiny,“ dodal operační důstojník dálniční policie v Rudné.

Uzavřená dálnice zkomplikovala provoz i v Berouně. „Páteřní komunikace v Berouně nebyla ještě ošetřena a kamiony tam na zledovatělé silnici zablokovaly provoz,“ dodal Tomáš Hradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám