Hlavní obsah

Brněnská ODS nechce Kvapila na kandidátce, ČSSD za starostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Brněnská ODS si přeje, aby starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil, stíhaný kvůli korupci, nebyl zařazen na kandidátku do Sněmovny. V neděli to občanští demokraté doporučili regionálnímu sněmu.

Článek

Kandidátku do sněmovních voleb bude schvalovat sněm 22. února. Podle občanských demokratů konečná listina teprve vznikne, ač výkonná rada ODS ponechala pro jarní volby kandidátky připravené pro plánované předčasné volby.

"Brněnská ODS doporučuje regionálnímu sněmu ODS Jihomoravského kraje nezařadit Aleše Kvapila na kandidátku ODS pro volby do Sněmovny, pokud tak neučiní sám," uvedl první místopředseda brněnské ODS Robert Kotzian. Zároveň uložila místnímu žabovřeskému sdružení ODS předložit do středy návrh řešení situace v místním sdružení a zastupitelstvu. To se na řádné schůzi sejde ve čtvrtek.

Proti Kvapilovi se staví také ČSSD. Ve čtvrtek sociální demokraté v Brně navrhnou jeho odvolání z funkce starosty.

Kvůli údajné korupci na radnici v Brně-Žabovřeskách policie ve čtvrtek zadržela dva lidi - Kvapila a bývalého dlouholetého tajemníka Brna-střed Radovana Novotného (ODS). Oba jsou nyní ve vazbě. [celá zpráva]

Brněnská stranická organizace nepřijala k jejich dalšímu členství v ODS žádné usnesení. Její zástupci argumentují tím, že se musí počkat na jejich názor.

Reklama

Výběr článků

Načítám