Hlavní obsah

Matka s partnerem utýrala svou dceru k smrti hladem

Novinky,
Birmingham

Děsivý případ řeší soud v Birminghamu. Stojí před ním pětatřicetiletá Angela Gordonová, která je obviněna z vraždy své dcery Khyry Ishaqové. Ta zemřela hlady v květnu 2008. Její partner Junaid Abúhamza je obviněn ze zabití, obvinění z vraždy bylo staženo poté, co se ukázalo, že je vážně psychicky nemocný, trpí schizofrenií. K zabití se v pátek přiznal, uvedla BBC. O výši trestu soud teprve rozhodne.

Článek

Sedmiletá Khyra Ishaqová zemřela 17. května 2008. Byla nalezena v domě své matky zcela vyhladovělá. Pomoci se jí už nedalo, byla tak slabá, že v nemocnici podlehla infekci. [celá zpráva]

Abúhamza ji také brutálně týral. Soudu řekl, že ji bil rákoskou, v chladu ji nutil stát venku a lil na ni studenou vodu. Když se žalobce zeptal, zda se cítí vinen její smrtí, řekl: „ano.“

Před soudem také vypověděl, že sám byl brutálně týrán a v pěti letech viděl, jak otec ubil přímo před jeho očima jeho mladší sestru. Soud si také vyslechl odborné svědectví, že muž trpí schizofrenií a že si myslel, že má Khyra divný obličej, protože je posedlá zlými duchy.

Gordonová je však dále souzena pro vraždu, protože není duševně nemocná.

Jídlo pár odpíral i dalším pěti dětem, o které se staral. Děti nedosáhly na zámek, který matka s partnerem umístila na kuchyňské dveře vysoko. Ačkoliv byla lednička i spíž plné jídla, děti téměř nejedly, jen občas kaši, suchý chléb a ovoce, které konzumovaly ve svém pokojíku na zemi holýma rukama. Pokud byly přistiženy při snaze dostat se k jídlu, byly bity nebo donuceny jíst, dokud jim nebylo zle.

Reklama

Výběr článků

Načítám