Hlavní obsah

Nejmenší model Audi A1 nabízí luxus i nápaditý design

Novinky, Martin Žemlička

Audi představilo svůj nejmenší model v současné nabídce. Novinka, postavená na základech Volkswagenu Polo, logicky dostala název A1. Představení proběhne v Ženevě, do prodeje se dostane v červnu. Cena zatím nebyla stanovena.

Článek

Audi po mnohaleté pauze opět vstupuje se svým novým modelem A1 do segmentu malých vozů a chce v něm nabídnout maximální luxus. Při pohledu na 3,95 metrů dlouhé A1 by asi málokdo tušil, že má společný základ s Volkswagenem Polo. Audi se snažilo výrazným, místy agresivním designem (například přední světlomety s LED diodami) odlišit svou novinku jak jen to bude možné.

Audi přináší do segmentu malých vozidel luxusní prvky, například systém MMI, známý z ostatních vozů s logem čtyř kruhů. Ten zahrnuje integrovanou navigaci, informační systém a audiosoustavu (na přání můžete mít v A1 kvalitní Bose Surround Sound System o výkonu 465 W).

Nová modelová řada Audi přichází se čtyřmi čtyřválcovými motory. Dva vznětové motory TDI a dva zážehové motory TFSI jsou k dispozici s výkony od 63 kW (86 k) do 90 kW (122 k). Kombinovaná spotřeba paliva se pohybuje v rozsahu od 3,8 do 5,4 litru na 100 kilometrů.  Na výběr mají zákazníci sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku S tronic.

S uvedením třídveřového hatchbacku na český trh se počítá koncem léta, přičemž cena dosud nebyla stanovena. Světová premiéra nového Audi A1 se odehraje už zanedlouho na prknech ženevského autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám