Hlavní obsah

V Českých Budějovicích byli v noci zavražděni dva lidé

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, pok, orh

V Českých Budějovicích došlo v noci na čtvrtek krátce po půlnoci v jednom z činžovních domů k dvojnásobné vraždě. Oběťmi jsou dvě osoby středního věku.

Článek

Podle informací Práva byl zavražděn dlouholetý hudební pedagog, divadelník a muzikant z Českých Budějovic a jeho manželka. Pravděpodobně byli zastřeleni.

„Kriminalisté v současné době ohledávají místo činu, zajišťují kriminalistické stopy a zjišťují další důležité informace, které by jim měly pomoci k dopadení pachatele,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Jana Hlavínová.

„Vzhledem k tomu, že jsou kriminalisté na úplném počátku šetření závažného trestného činu, nebudeme k případu zatím poskytovat žádné další informace,“ doplnila.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Pohřební služba odvážela ve čtvrtek dopoledne těla známého hudebníka a jeho ženy z domu, kde se stala vražda.

Sousedi nic neslyšeli

Sousedi hudebníka vůbec nic neslyšeli. „V noci tady bylo ticho, probudil jsem se ve čtyři nad ránem a to už tady byli policisté. Vůbec to nechápu. Byli to skvělí lidé,“ konstatoval jeden ze sousedů.

Policisté zatím více informací k případu nepodávají. Podle svědků z hudebníkova okolí se však proslýchá, že vraždu mohl spáchat příbuzný jeho rodiny. Údajně své oběti zastřelil a potom ujel automobilem.

„Podle toho, co vím, muž už na policii v minulosti hlásil, že mu rodinný příbuzný vyhrožuje. Prý si na něj pořídil i zbraň, což hudebník policistům řekl. Oni však nekonali a takhle to dopadlo,“ prohlásila žena, která hudebníka dobře znala.

Příbuzný hudebníkovy rodiny ho podle informací Práva údajně napadl i těsně před vraždou. „Ještě včera byl napaden, údajně po něm a jeho manželce i vystřelil. Policie však útočníka nezadržela a po půlnoci je zavraždil,“ sdělil Právu jeden z přátel hudebníka.

Smrt hudebníka zasáhla soubor Jihočeského divadla. „Nechceme se k tomu zatím do medií vyjadřovat, ale dnes jsme zrušili plánované představní. Jednalo se o komedii Mamzelle Nitouche,“ sdělil Právu ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Těla obětí jsou vynášena z domu.

První vražda na jihu Čech

V letošním roce se jedná na jihu Čech o první vraždu. K předchozí došlo loni v prosinci také v Českých Budějovicích. Z brutální vraždy čtyřiapadesátiletého zlatníka viní policie dvě ženy z Táborska. [celá zpráva]

Motiv jejich činu byl zřejmě loupežný, protože z mužova bytu, kde měl i zlatnickou dílnu, zmizel kufřík s penězi a zlatem. Policisté zatím škodu odhadují na statisíce korun. Ženám, které jsou nyní ve vazbě, hrozí až výjimečný trest.

Loni policejní statistiky zaznamenaly v Jihočeském kraji sedm vražd, z toho u dvou zatím policie hledá pachatele. V roce 2008 vyšetřovali jihočeští policisté osm vražd a všechny byly objasněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám