Hlavní obsah

Proces se žháři z Vítkova začne 3. května

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Hlavní líčení se čtyřmi neonacisty, kteří jsou obžalovaní kvůli loňskému žhářskému útoku na dům romské rodiny ve Vítkově, začne 3. května. Ve středu o tom informoval soudce Krajského soudu v Ostravě Miloslav Studnička, který dostal kauzu přidělenu.

Článek

Proces podle něj s největší pravděpodobností budou provázet mimořádná bezpečnostní opatření. „Předpokládám, že hlavní líčení začne první pracovní den v květnu. Po případném odročení pak bude pokračovat 16. června,“ řekl Studnička.

Dodal, že o rozsahu bezpečnostních opatření bude ještě jednat s vedením justiční stráže. „Pokud by to přesáhlo jejich možnosti, můžeme povolat vězeňskou službu nebo policii na zajištění pořádku a bezpečnosti v okolí soudu,“ dodal soudce.

Zvýšená bezpečnostní opatření potvrdil jeden z pracovníků justiční stráže. Opatření budou zaměřena na očekávaný příchod ultrapravicových radikálů, kteří by mohli přijít své soukmenovce k soudu podpořit. „Už jsme o tom mluvili. Opatření se budou týkat například okovaných bot. Pokud je někdo bude mít, bude se muset před průchodem bezpečnostním rámem zout,“ řekl člen justiční stráže ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám