Hlavní obsah

V budějovické nemocnici uhořela pacientka na lůžku

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Pavel Orholz

Hasiči bojovali s požárem na interně českobudějovické nemocnice. Na místě uhořela přímo na lůžku jedna z pacientek. Právo o tom informovala mluvčí tamních hasičů Vendula Matějů. Evakuováno bylo 45 pacientů.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Evakuace pacientů v českobudějovické nemocnici

Článek

„Požár vznikl na jednom z pokojů interního oddělení ve třetím patře a zatím neznáme jeho příčinu. Bohužel uhořel jeden pacient, nikdo z dalších pacientů nebyl ohrožený. Sestry velmi rychle zareagovaly a všechny odvedly z patra, tak aby je uchránily před kouřem. Postupně jsme je přeložili na jiná oddělení, kde o ně bude postaráno,“ uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon.

Dále poznamenal, že do služby bylo povoláno dalších třináct lékařů, kteří pomáhají s příjmy a překlady pacientů.

„Odborný personál se v současné době stará o pacienty a potom, co se přesvědčí, že jsou v pořádku, volá rodinné příslušníky,“ dodal Shon.

Požár vypukl ve třetím patře čtyřpodlažní budovy před osmou hodinou večerní. Na místo dorazily tři vozy hasičů, kterým se požár podařilo brzy uhasit.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Evakuace pacientů v českobudějovické nemocnici

"Nejdříve jsem slyšela, jak nějaká žena křičí. Myslela jsem, že jí je špatně, ale pak přiběhly sestřičky a utíkaly jsme ke dveřím. Nevzala jsem si ani žádné věci," řekla Právu jedna z evakuovaných pacientek interního oddělení Marie Kopřivová.

Příčiny vzniku požáru se vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám