Hlavní obsah

Hybridy pronikají do Ferrari, v Ženevě se ukáže 599 GTB s elektromotorem

Novinky, Martin Žemlička

Ferrari bez uvedení dalších podrobností oficiálně potvrdilo, že do Ženevy přiveze koncept modelu 599 GTB, jenž bude pohánět kromě spalovacího dvanáctiválce také elektromotor. Hybridní systémy se tak dostaly nejenom do běžných automobilů, ale i do exkluzivních supersportů.

Článek

Italská automobilka potvrdila, že Ferrari 599 Hybrid se představí zkraje března na ženevském autosalonu. Ferrari zatím neupřesnilo, jaký bude celkový výkon vozu, jenž bude poháněn benzínovým dvanáctiválcem a elektromotorem. Elektromotor má snížit spotřebu v městském cyklu o 35 procent a počítá se i se systémem, jenž samočinně vypíná motor například při čekání na semaforech. Ferrari plánuje i uchovávání energie při brzdění a její následné využití.

Hybridní pohon se doposud příliš nerozšířil. Mezi automobilky, jež jej do svých modelů nejvíce instalují, patří Toyota a Honda. Ta nedávno představila sportovně laděný hybridní model CR-Z. U Ferrari jde o vůbec první nasazení hybridu a až čas ukáže, jak to sportovní automobily napříč celým trhem změní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám