Hlavní obsah

Toyota svolává v USA k prohlídce dalších 2,3 miliónu aut

Potíže Toyoty s bezpečností vozů v USA se prohlubují. Automobilka svolává k prohlídce dalších 2,3 miliónu aut své značky, když na konci minulého roku takto svolávala 4,2 miliónu aut. Důvodem je možná vada pedálu rychlosti, uvedla Toyota v noci na pátek ve Spojených státech.

Článek

Novou výzvou Toyota připouští, že potenciální problémy s rychlostí mohou být výraznější, než automobilka dříve uváděla. Toyota dosud tvrdila, že svévolné zrychlení vozu, které si vynutilo svolat předchozích 4,2 miliónu aut, není způsobeno mechanickou vadou. Předchozí akce přitom již měla největší rozsah v odvětví.

Ve čtvrtek ale Toyota oznámila, že poslední výzva k prohlídkám aut nesouvisí s předchozí akcí. Při ní šlo o riziko, že se pedál plynu může zachytit špatně upevněnou podlažní krytinou. Obě výzvy se ale týkají 1,7 miliónu toyot.

Čtvrteční výzva se týká modelů RAV4, Corolla, Matrix, Avalon, Camry, Highlander, Tundra a Sequoia, zpravidla z posledních let. Pedál rychlosti u nich může uvíznout v částečně stlačené pozici nebo se kvůli opotřebení pomalu vrací zpět, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám