Hlavní obsah

Talmanová dostala nabídku kandidovat do Senátu

Novinky, ČTK, Jaroslav Soukup
Praha

Lucie Talmanová, stávající místopředsedkyně Sněmovny a partnerka předsedy ODS Mirka Topolánka dostala nabídku kandidovat v podzimních senátních volbách. Novinkám to potvrdil poslanec za kutnohorský region a šéf tamního oblastního sdružení ODS Pavel Bohatec, který Talmanové kandidaturu nabídl. Topolánek ve středu informaci odmítl komentovat s tím, že se doma o práci nebaví.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová (ODS)

Článek

Talmanová před časem oznámila, že již znovu nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny, nyní však dostala nabídku kandidovat do horní komory za kutnohorský region.

Bohatec uvedl, že se Talmanová bude nejprve ucházet o kandidaturu, o níž však musí nejprve rozhodnout místní sněmy a v únoru by mělo dojít k tajné volbě.

Poslanec doplnil, že pokud by Talmanová skutečně získala podporu, kandidovala by nejenom za Kutnohorsko ale i třetinu Havlíčkobrodska.

Podle Bohatcových slov se dá očekávat, že nominovaných bude více a nevyloučil ani kandidaturu stávajícího senátora Bedřicha Moldana. "Bude-li chtít, může kandidovat," uzavřel Bohatec.

Reklama

Výběr článků

Načítám