Hlavní obsah

Ztracená čtrnáctiletá jachtařka se našla v Karibiku

Novinky, rei
Utrecht

Čtrnáctiletá jachtařka, která zmizela z domova v Nizozemsku, se našla na ostrově Svatého Martina v Karibiku. Po Lauře Dekkerové, jíž na podzim soud zatrhl pokus stát se nejmladším člověkem, který sám obepluje zeměkouli, se pátralo od čtvrtka.

Článek

Dekkerová prý otci před zmizením zanechala vzkaz, policie ale jeho obsah nezveřejnila. Podle nepotvrzených zpráv měla také z účtu vybrat 3500 eur. Není jasné, jak se na ostrov v Nizozemských Antilách dostala, a zda jí někdo nepomáhal. Její jachta Guppy zůstala v Nizozemsku.

Dekkerová a její rodiče musejí podle říjnového výroku soudu do července 2010 hlásit veškeré její výlety. Dívka se chtěla stát nejmladším člověkem, který by sám obeplul zemi. Na popud matky, která žije odděleně, a úřadů jí to soud zakázal kvůli obavám o její bezpečnost a výchovu.

Naposledy se Dekkerová vydala sama na moře v květnu, když jí ještě bylo 13 let. Zadržela ji policie v britském Lowestoftu. Otec na výzvu, aby si dceru přijel vyzvednout, nejprve reagoval tvrzením, že je schopná připlout zpět sama.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám