Hlavní obsah

Prasečí chřipce podlehlo již 34 Čechů

Právo, Novinky, jas, rup

Počet Čechů, kteří podlehli viru prasečí chřipky H1N1 se dle statistik ministerstva zdravotnictví vyšplhal na 34 oproti 22 z minulého týdne. Za poslední týden bylo nově diagnostikováno 105 případů nákazy virem pandemic H1N1. Poslední dva případy zaznamenali zdravotníci ve Ostravě a Ústí nad Labem.

Článek

Většina lidí, kteří podlehli prasečí chřipce měla diagnostikováno i jiné onemocnění a chřipka vyvolala pouze další komplikace.

V úterý ve večerních hodinách zemřel na Infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem 54letý pacient s prasečí chřipkou komplikovanou oboustranným zápalem plic a selháním ledvin. Právu to ve středu sdělil mluvčí nemocnice Jiří Vondra.

„Jednalo se o oslabeného pacienta z rizikové skupiny, z okresu Ústí nad Labem. Pacient byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče pro selhávání životních funkcí a byl trvale napojen na ventilátor a umělou ledvinu. Přes poskytnutou maximální zdravotní péči se bohužel nepodařilo pacienta udržet při životě,“ upřesnil mluvčí.

V současné době je na Infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem hospitalizováno 15 pacientů s chřipkou, čtyři jsou na jednotce intenzivní péče se závažným průběhem, dva z nich jsou napojeni na ventilátor, 11 pacientů je umístěno na standardních lůžkách, většina z nich se zápalem plic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám