Hlavní obsah

Alfa Romeo Giulietta: následovník Alfy 147 přichází po deseti letech

Novinky, Martin Žemlička

Alfa Romeo představí na březnovém autosalonu v Ženevě svůj nový model Giulietta, už nyní je možné se pokochat povedenými tvary, jenž nezapřou italské DNA. Kromě běžných verzí bude k dispozici i sportovní varianta s výkonem 235 koní.

Článek

Nová Giulietta, jenž si vypůjčila svůj název u vozy Alfy Romeo z padesátých let je dlouhá 4,35 metru, na šířku měří 1,80 m a na výšku 1,46 m. Rozvor náprav činí 2,63 m. Nástupce Alfy 147, jenž přišel po dlouhých deseti letech, bude chtít urvat koláče prodejnosti VW Golf, Fordu Focus a dalším hatchbackům nižší střední třídy.

Na Giuliettu se krásně divá - auto má výraznou příď, nechybí ani spousta designových lahůdek - vysoké a hladké boky s výraznými prolisy nad koly a tvar bočních oken jako u kupé a v neposlední řadě kliky zadních dveří ukryté do C-sloupku. Stejně jako u předních světlometů i u zadních světel je použita technologie LED.

Při uvedení na trh budou k dispozici 4 turbo motory, které splňují normu Euro 5 a jsou vybavené systémem “Start”. Dva benzínové motory (1,4T 120 k a 1,4T MultiAir 170 k) a dva naftové (1,6 JTDM - 105 k a 2,0 JTDM - 170 k) budou později doplněny vrcholným motorem s označením 1750 TBi a výkonem 235 k.

Reklama

Související témata:

Související články

Alfa Romeo Mi.To: levná krasavice

Alfa Romeo odhalila svůj nový nejmenší model. Vlastně neodhalila. Fotky nového vozu se objevily na internetu bez souhlasu vedení. Ale ať je to jak chce,...

Alfa Mi. To se představí v červnu

Alfa Romeo přichází s novým modelem Mi. To. Nabízí tak zcela novou generaci kompaktních sportovních aut. Jedná se o nové a inovativní auto především pro mladé...

Výběr článků

Načítám