Hlavní obsah

Na vánočním trhu v Praze vybuchl plyn, začal od něj hořet prodejce

Právo, Michal Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na náměstí Míru v Praze podle informací strážníků v pondělí odpoledne došlo k výbuchu plynu unikajícího z propanbutanové láhve u jednoho z prodejních stánků vánočního trhu. Podle neoficiálních informací utrpěli při explozi tři lidé zranění lehčího charakteru.

Článek

Plameny rychle přeskočily i na další stánky a přes rychlý zásah hasičů oheň zničil čtyři prodejní místa. Na místo přijelo několik jednotek hasičů a policistů. Jedna ze sanitek rychlé zdravotnické pomoci zablokovala tramvajovou dopravu.

Foto: Petr Janiš, Právo

Hasiči likvidují poslední ohnisko.

"Zničehonic velká rána a pak to začalo hořet," řekl Právu jeden ze svědků na místě incidentu. Svědkové výbuchu, k němuž došlo v jednom stánku s trdelníkem, také uvedli, že minmálně jeden člověk utrpěl zranění, později se počet lehce zraněných vyšplhal na tři.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Požár po výbuchu propan-butanu zničil čtyři stánky.

Nakupující uvedli, že jeden mladík, který prodával ve stánku, právě vyměňoval propanbutanovou láhev. Při tom došlo k úniku a vznícení plynu. Mladík podle očitých svědků začal hořet, ale padl na zem a vzápětí se sám uhasil. Neutrpěl vážnější zranění. 

Tramvajová doprava byla asi po hodině obnovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám