Hlavní obsah

Začalo to tím, že jsem se svlékla, říká znásilněná žena

– Brno • Aktualizováno
Právo, Novinky, Miroslav Homola, Petr Nový, Vladimír Michna

Začalo to tím, že jsem se svlékla... Kdo to mohl tušit, že když se svléknu, on se bude takto chovat, řekla ve středu v budově krajského soudu v Brně 21letá žena, kterou znásilnil obžalovaný 40letý Radim Odehnal. Jejího přítele zabil a těla se chtěl zbavit spálením na grilu.

Článek

"Vzal palici a prostě ho trefil do obličeje... Já jsem koukala jak blázen, spadl mi na hruď a začal chrčet a konec... Vůbec jsem netušila, že to je nějaký sexuální deviant, nějaký cvok," popsala žena tragický incident. 

Odehnal na jaře letošního roku brutálně ubil palicí, ubodal a vzápětí rozčtvrtil jejího 33letého přítele. Tělo pak spálil na venkovním zahradním grilu.

Za vraždu a znásilnění možná doživotíVideo: ČTK

Mezitím několikrát bestiálně znásilnil jeho přítelkyni. Žena drsný zážitek neunesla, má trvalé psychické následky. Vrah pochází z Třebíčska. Děsivá scéna se odehrála v Jeneweinově ulici v brněnské čtvrti Komárov. Během vyšetřování vrah odmítl vypovídat.

Byl to pro nás muž za zdí, jeden ze sousedů. Neprůbojný, tichý.
svědek

Vrahovi hrozí doživotí, podle znaleckých posudků ženu také pokousal, znásilňoval ji opakovaně v kůlně, kde ji přivázal během čtvrcení oběti. Žena musela vytrpět bolestivé praktiky.

Podle všech svědků, kteří u soudu vypovídali, nebo kterých výpovědi byly čtené, se jedná o tichého a v podstatě slušného člověka. „Byl to pro nás muž za zdí, jeden ze sousedů. Neprůbojný, tichý,“ zaznělo také u soudu.

Odehnal byl v minulosti odsouzen za opakované pokusy o znásilnění a znásilnění. Součástí trestu byla i nařízená ústavní léčba. V roce 2007 ale odborníci změnili jeho léčení na ambulantní.

Podle současného hodnocení znalců je resocializace obžalovaného nereálná a doporučují jeho umístění do ústavu sociální detence. K předchozím posudkům svých kolegů na Odehnala v době, kdy byl souzen za znásilnění, se nyní znalci nechtěli podrobně vyjadřovat.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Radim Odehnal

Komplikované vyšetřování

"Díky expertízám se podařilo určit lidské ostatky, které se v ohništi našly. Patřily muži, který v domě, kde k vraždě došlo, bydlel i s mladší přítelkyní. Vyšetřování se komplikovalo především proto, že se z ostatků, které pachatel pálil na dvoře domku, nepodařilo odebrat DNA. Proto dlouhou dobu nebylo vůbec jasné, zda se jedná o lidskou, či zvířecí tkáň,“ vysvětlila již dříve dlouhé vyšetřování policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Co přesně se v domě stalo, není zcela jasné. Muž, který v domku bydlel se i se svojí mladou přítelkyní, se s vrahem seznámil v nedalekém baru U piráta, kde společně pili a odkud také společně odešli.

Našel se jediný zub

Teprve druhý den vyhledala dívka pomoc s tím, že se v domě stala vražda a ona že byla vrahem znásilněna. Policie po oznámení našla pachatele ještě v domě, kde se snažil svoji oběť kompletně spálit. Muž byl obviněn z trestných činů vraždy a znásilnění.

Podle svědků z baru byli všichni střízliví, vypili minimum alkoholu. Útočník zaútočil na svou oběť osmikilovou palicí. Podle expertů zůstal z oběti na části čelisti jediný zub, nic víc.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám