Hlavní obsah

Fischer o post eurokomisaře stál, jeho obrat nechápu, tvrdí Topolánek

– Praha
Novinky, rei

Předseda ODS Mirek Topolánek nerozumí údajnému obratu premiéra Jana Fischera v postoji k jeho kandidatuře na post příštího eurokomisaře. Topolánek v sobotu rozeslal prohlášení, v němž tvrdí, že Fischer o post stál, což v pátek potvrdil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

"K nominaci Jana Fischera na post eurokomisaře za Českou republiku jsme dospěli po složitých jednáních v uplynulém týdnu jako zatím k jediné možné alternativě," uvedl Topolánek s tím, že Fischer je akceptovatelným kandidátem pro ODS i ČSSD.

"On sám o roli eurokomisaře projevil zájem, několikrát o tom sám jednal a včera také potvrdil, že je připraven nominaci přijmout. Nerozumím proto zcela obratu v názoru, který naznačují jeho poslední mediální vyjádření," doplnil předseda občanských demokratů.

O Fischerovi jako o možném budoucím českém eurokomisaři se mluví od pátečního večera. Premiér však dopoledne prohlásil, že svoji budoucnost nevidí v profesionální politice. [celá zpráva]

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v sobotu odpoledne uvedl, že se ještě ani oficiálně nevyslovil pro Fischerovu kandidaturu, jde podle něj o předčasnou věc. Doplnil, že má v plánu jednat i s kandidátem Strany zelených na bruselský post, s ekonomem Janem Švejnarem, kterého ČSSD podporovala také v minulých prezidentských volbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám