Hlavní obsah

Šíma odchází z diskuzního pořadu na Primě

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, jov, jp, alt

Moderátor diskuzního pořadu na TV Prima Milan Šíma ukončil s televizí spolupráci. Důvodem je to, že chtěl pozvat do debaty bývalého premiéra Miloše Zemana, s čímž Prima nesouhlasila. Šíma na své stránce na Facebooku informoval, že se s televizí dohodl na okamžitém odchodu.

Článek

Zrušení Partie mezi Topolánkem a Zemanem bylo jen vyvrcholením sporu, které jsem měl s vedením Primy téměř od začátku spolupráce. Proto jsem před 14 dny požádal o ukončení smlouvy. Domluvili jsme se, ze odmoderuji všechny Partie až do konce tohoto roku. Dnes jsem požádal vedení Primy o okamžité vyvázání ze smlouvy a bylo mi vyhověno," napsal Šíma na Facebooku diskuzního pořadu Partie.

Prima nepotvrdila, že Šíma odchází. Její mluvčí Jana Kocová nicméně uvedla, že televize bude ve čtvrtek řešit, kdo bude debatu tuto neděli moderovat.

„Nic jsme moderátorovi Šímovi nezakázali,“ vysvětlila Právu mluvčí Primy Jana Kocová. „Vzhledem k tomu, že Ústavní soud se nevyjádřil k Lisabonské smlouvě, rozhodla dramaturgie pořadu o změně tématu nedělní Partie vysílané příští nedělí. Bude o zdravotnictví s Davidem Rathem. Pokud se ptáte, kdo bude moderovat, to se bude řešit zítra, ve čtvrtek,“ řekla Kocová.

Zeman mluví o nátlaku stran

Zeman má dvě vysvětlení, proč byla jeho účast v debatě zrušena. Za pravděpodobnější označil, že současné vedení ČSSD nechce, aby se o zemanovské SPO hovořilo.

"Samozřejmě, že jsou dvě možné interpretace. Vzhledem k tomu, že bylo zcela jasné, že nemilosrdně bych v tomto rozhovoru zkritizoval vládu Mirka Topolánka, tak mohla být obava z této kritiky ze strany ODS. Ale daleko spíše se domnívám, že ta obava byla ze strany současného vedení ČSSD," řekl Zeman.

ČSSD ale nařčení odmítla.

Změna zajímá i Topolánka

Předsedu ODS Mirka Topolánka zajímá, na čí popud ke zrušení účasti jeho a Zemanovy v nedělní diskusi došlo. "Určitě mě zajímá, na čí popud k tomu došlo,“ řekl ve středu Topolánek Právu. Vyslovil přitom mínění, že jde o zásah zvenčí kvůli Zemanovi.

"Myslím si, že to je zásah zvenčí kvůli Miloši Zemanovi,“ sdělil Topolánek. Za strašné považuje, že mu je znemožněna debata v televizi. "Je to strašné. To, že mně tzv. editují, vlastně cenzurují, autorské články, jsem si už zvykl. To, že nesmím do televize, je pro mě novinka,“ uvedl lídr ODS.

Šíma pořad moderuje jen několik týdnů. Vystřídal Petra Šimůnka. Dříve moderoval diskuzní pořad na České televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám