Hlavní obsah

Nová magická myš od Applu dokáže rozeznat několik dotyků najednou

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunikátor iPhone od Applu je fenoménem dnešní doby, a to především díky prostornému dotykovému displeji. Možná i díky úspěšnosti tohoto mobilního telefonu se firma rozhodla vybavit dotykovým ovládáním i svou novou počítačovou myš, která se příhodně jmenuje Magic Mouse.

Magic Mouse - nová myš od AppleVideo: www.apple.com

 
Článek

Z nové počítačové myši Magic Mouse zmizela veškerá tlačítka i scrollovací kolečko. Nahradil je speciální multidotykový senzor, který je stejně jako u touchpadů na MacBoocích možné ovládat na rozdíl od většiny konkurenčních notebooků i gesty.

Foto: Novinky

Apple Magic Mouse

Pokud na dotykovém senzoru chcete simulovat běžné kliknutí pravým nebo levým tlačítkem, stačí jednoduše stisknout příslušný horní roh myši. Jednoduchým posunutím prstu po vrchní ploše zařízení také můžete scrollovat v dokumentech nebo na internetu ve všech směrech.

Foto: Novinky

Apple Magic Mouse

Zajímavá je ale především funkce swipe, ke které jsou zapotřebí dva prsty. Pokud s nimi přejedete najednou zprava doleva nebo v obráceném směru, můžete jednoduše procházet internetové stránky v prohlížeči Safari, hudební knihovnu v iTunes, či přepínat mezi obrázky v iPhoto. 

Foto: Novinky

Apple Magic Mouse

Podle výrobce se jedná o první počítačovou myš, která je podobným multidotykovým senzorem vybavena. Novinka s počítačem komunikuje díky bezdrátové technologii Bluetooth, a to až do vzdálenosti deseti metrů.

Foto: Novinky

Apple Magic Mouse

V běžném prodeji se Magic mouse objevila již nyní. Přímo na zahraničních stránkách společnosti Apple ji je možné zakoupit za 69 USD, tedy v přepočtu necelých 1 200 Kč. V České republice ale bude pravděpodobně její cena i o několik stokorun vyšší, jako je tomu u staršího modelu Mighty Mouse.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám