Hlavní obsah

Spolužáci znásilnili třináctiletou dívku na cestě ze školy

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Třináctiletá dívka z Domažlicka šla ze školy jako každý den rovnou na autobus. Na zastávce ji oslovili dva stejně staří spolužáci a nabídli se, že si chvíle čekání mohou všichni tři zpříjemnit procházkou v blízkém parku. Tam dívku brutálně znásilnili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pod pohrůžkou ji sice přinutili, aby o sexu mlčela, ale dívka se nakonec prořekla před kamarádkou, která zalarmovala třídní učitelku. Případ, který se odehrál před týdnem, už vyšetřuje krajská kriminálka.

Trestu uniknou

Vzhledem k nízkému věku aktérů ale policie nechce sdělovat podrobnosti. Jasné ale už je, že násilníci trestu uniknou. Ještě jim není patnáct let.

Poškozenou dívku si do opatrovnické péče vzala 45letá žena z Domažlicka. Ze znásilnění osvojené dcery je v šoku.

„Kladla jsem jí na srdce, že si má dávat před cizími muži pozor, aby s nimi nikam sama nechodila. Nenapadlo mě, že bych ji měla varovat i před spolužáky,“ říká zhroucená žena. Ta se o znásilnění dcerky dozvěděla od vedení školy.

Matce to oznámil ředitel školy

„Zavolal mi ředitel a povídá: Paní, sedíte ? Myslela jsem si, že holka má nějaký průšvih ve škole. Pak mi řekl, co se stalo. Vzala jsme dceru na prohlídku ke gynekologovi, který sexuální styk potvrdil. Ti dva dobytkové se na ní vystřídali,“ pokračovala žena.

Přiznává, že dcera je jak fyzicky, tak rozumově malinko pozadu. „Narodila se už v šestém měsíci těhotenství. Ve čtyřech letech, kdy jsem si ji brala z kojeneckého ústavu, měla mozek vyvinutý jako jednoleté dítě." uvedla.

Neubližují jí bílé děti, ale Cikáni

"Snažíme se to všechno postupně dohnat. Chci dokázat, že když funguje výchova v rodině, mohou i romské děti vyrůst ve slušné lidi a plnohodnotně se zařadit do společnosti,“ prohlásila žena.

Nemá to s výchovou romské dcery ale vůbec jednoduché. Ve škole je pravidelně terčem naschválů od spolužáků. „Neubližují jí ale bílé děti, ale paradoxně Cikáni. Holka je hrozně důvěřivá a toho chuligáni ve třídě zneužívají. Naposledy se jí vymočili do lahve s pitím, které měla k svačině,“ popisuje strasti žena.

Vzdát se ale nehodlá. Povzbudil ji úspěch dalšího z trojice osvojených dětí, dnes již 26letého muže. „Vystudoval dokonce střední školu a vede řádný život,“ uzavřela žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám