Hlavní obsah

Televizory i notebooky zlevňují o tisíce korun

Novinky, Miloslav Fišer

Elektronika v internetových obchodech v posledních týdnech zlevňuje o tisíce korun. Zhruba o pětinu klesly ceny plazmových i LCD televizorů. V průměru o 18 procent zlevnily také notebooky. Vyplývá to z průzkumu společnosti Karsa Technologies.

Článek

„Od začátku roku se průměrná cena televizí prodávaných na internetu snížila o 20 %, což jistě podpoří zájem o přístroje s vysokým rozlišením,“ uvedl Michal Ježek ze společnosti Karsa Technologies.

Podle něj přestávají ceny kolísat a postupně klesají. „Všechny světové měny jsou nyní stabilnější a upevnilo se také postavení koruny vůči euru,“ doplnil Ježek s tím, že největší cenový pokles byl zaznamenán u plazmových televizorů.

V září bylo možné plazmový televizor na internetu koupit v průměru za 27 006 Kč, což je nejméně od začátku letošního roku. Ještě v srpnu přitom jeho průměrná cena činila 31 363 Kč. Za jediný měsíc se tak průměrná cena snížila o bezmála 14 procent.

Ušetřit je nyní možné i při nákupu LCD televizorů, jejichž průměrná cena za září činila 17 540 Kč. Za poslední tři měsíce tedy jejich cena poklesla o více než devět procent. Levněji je možné pořídit i notebooky, u kterých je průměrná cena 19 804 Kč, což je o sedm procent méně než v červenci a dokonce o 18 procent méně než v lednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám