Hlavní obsah

Microsoft nabízí zdarma ke stažení nový antivirus pro Windows

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft se před časem rozhodl, že začne pracovat na vlastním bezplatném antiviru. Konkurovat tak chce především známým značkám, jako je Avast home edition, AVG Anti-virus free, Comodo Antivirus, nebo ClamWin Free. Programátoři své dílo konečně dokončili, a tak uživatelé Windows mohou z internetu stahovat nový antivirus Security Essentials úplně zadarmo.

Foto: mif, Novinky

Hlavní okno antiviru Microsoft Security Essentials

Článek

Nový antivirový program Security Essentials ve finální verzi 1.0.1611.0 nahrazuje v operačním systému Windows program Defender, který měl za úkol chránit počítač před škodlivým a nežádoucím softwarem.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Hlavní předností novinky jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC a miniaturních netbooků, které nejsou tolik výkonné.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Antivirový program je prozatím dostupný pouze v anglickém jazyce. Instalace je přesto velice jednoduchá a intuitivní. Během ní Microsoft pomocí Genuine Windows ověřuje, zdali je operační systém legální.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Bezprostředně po instalaci vás antivirový program vyzve, abyste jej aktualizovali. První aktualizace zabere pochopitelně více času a čas strávený stahováním je závislý na rychlosti internetového připojení.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Hledat viry a spyware na pevném disku můžete jednoduše přímo z okna programu, k dispozici je ale i možnost plánování automatického prohledávání disku, nebo residentní štít, který hlídá bezpečnost operačního systému na pozadí při běžné práci.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Při hledání škodlivých programů dokáže antivirus procházet ZIP archivy i vyměnitelná média, jako jsou nejrůznější USB paměti, externí pevné disky, ale například i stařičké diskety. Stáhnout a vyzkoušet antivirus Microsoft Security Essentials v anglickém jazyce můžete pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám