Hlavní obsah

Když papež promlouval na Hradě, lezl po něm pavouk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V hledáčku televizních kamer se při sobotní papežově návštěvě na Pražském hradě ocitl i jeden neočekávaný aktér. Když papež hovořil ve Španělském sále k tuzemským politickým špičkám a osobnostem, lezl po jeho oděvu pavouk. Zaujalo to i zahraniční agenturu AP, která připomněla, že podobný zážitek s hmyzem měl i americký prezident Barack Obama. Ten letos v červnu v přímém přenosu zabil mouchu, která ho obtěžovala při rozhovoru.

Článek

Pavouk při sobotní promluvě Benedikta XVI. putoval po jeho rouše několik minut. Byl zřetelně vidět i na záběrech České televize, které projev přenášela. Papeži lezl po ruce i po krku, svatý otec se ale jeho přítomností nenechal vyrušit. Obama mouchu, která mu létala kolem obličeje, nejprve vyzval, ať odletí, a pak ji na první pokus připlácl.

Zpravodaj agentury AP si pavouka všiml při sledování přímého přenosu v tiskovém středisku, které Česká biskupská konference zřídila v hotelu Hilton. Nejprve s malým zděšením, poté s pobavením nahlas vykřikl, že po papežovi leze "obrovský" pavouk. S úlevou a nadsázkou pak dodal, že to snad nebude smrtelně jedovatá "černá vdova".

Cestu hlavy katolické církve do České republiky zahraniční agentury poměrně pozorně sledují. Věnovaly jí dnes řadu zpráv a neunikl jim ani takový detail, jako pavouk lezoucí po papežovi.

Na návštěvu Benedikta XVI. se akreditovalo celkem 700 českých i zahraničních novinářů. V tiskovém středisku zněla vedle češtiny hlavně italština a angličtina, ale také polština, němčina a portugalština. Asi 70 žurnalistů přicestovalo s papežem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám