Hlavní obsah

Jeden z postřelených zlínských manažerů zemřel v nemocnici

Právo, Novinky, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Jeden z manažerů zlínské tiskárny Graspo, kterého ve čtvrtek postřelil propuštěný zaměstnanec, v pátek v 15:25 zemřel v nemocnici. Informovala o tom mluvčí krajské nemocnice ve Zlíně Karla Havlíková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vchod do tiskárny Graspo ve Zlíně

Článek

Jedná se o dvačtyřicetiletého muže. Stav druhého manažera zůstává vážný. 

Pětapadesátiletý zaměstnanec, který oba manažery postřelil a následně se zastřelil, byl údajně propuštěn kvůli opakovanému hrubému porušování pracovní kázně. Firma popřela, že by muž byl propuštěn z důvodu snižování stavu zaměstnanců.

Střelec ve čtvrtek namířil legálně drženou zbraň nejprve na o rok mladšího majitele společnosti a poté i proti dalšímu dvaačtyřicetiletému zaměstnanci. Následně se střelil sám, zranění po několika hodinách podlehl. 

V tiskárně hrozila střelba i v pátek

V tiskárně v Loukách museli policisté zasahovat v pátek znovu. "Dnes kolem poledne nás na pomoc zavolali zaměstnanci, které tam ohrožoval jejich kolega. Silně podnapilý osmapadesátiletý muž přišel do firmy a vykřikoval, že všechny postřílí. Když ho ochranka vyváděla ven, snažil se ji napadat," uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

"Den po tragédii, kdy jeden z bývalých zaměstnanců postřelil dva své nadřízené a pak obrátil zbraň proti sobě, vnímali dnešní incident všichni velmi citlivě. Ani policisté nenechali nic náhodě. Muže, který nadýchal více než tři promile alkoholu, okamžitě zadrželi a umístili do cely," doplnila Bartíková.

Policisté z obvodního oddělení ve Zlíně muže podezřívají z trestného činu násilí proti skupině obyvatel. "Budeme ho vyslýchat až po vystřízlivění, tedy pravděpodobně v sobotu. Předpokládáme, že mu podezření sdělíme ve zkráceném přípravném řízení," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám