Hlavní obsah

Fotbaloví hooligans se chlubí bitkou, ke které možná nedošlo

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krvavou bitku mezi fotbalovými chuligány pražské Sparty a ostravského Baníku prý v pondělí večer zažila malá obec Lesní Hluboké poblíž Brna. Hooligans se na svém webu chlubí, že se na místě popralo asi 200 lidí v tvrdé bitce. Policie, záchranka, nemocnice ani místní obyvatelé ale o ničem podobném neví.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava. Ilustrační foto

Článek

Bitka prý byla domluvena na půl cesty mezi Prahou a Ostravou. Baníkovci se vraceli ze zápasu se Slávií, Sparťané zase jeli z Brna.

„Tentokrát jsme se poučili z chyb v organizaci celé akce a vše probíhalo za maximálního utajení formou osobních návštěv. Přes veškeré úsilí nám přesto na sraz nedojedou dvě auta, a to zaviní naše hodinové zpoždění. Ve vesnici u Brna po našem příjezdu už čeká sešikovaný nepřítel, dle infa z ACS asi 118 lidí - v tom prý i několik z Košic. Baník měl na sraze přes cca 110 chuligánů, ale na místo střetu s hodinovým zpožděním se nám podaří dostat jen 88 lidí,“ píše na internetu fanoušek Baníku.

Dvě stovky lidí se pak údajně střetly v nemilosrdném boji. „Následuje pak tvrdá řež, kdy o různé zlomeniny není nouze. Vše končí asi remízou poté, co je snad 10 lidí z obou stran v bezvědomí a jsme nuceni je křísit. Jednoho z FCB vezeme rovnou do nemocnice. Každopádně super fight, jeden z největších za poslední roky!“, chlubí se na webu hooligans a libují si, že se celá akce podařila utajit před policií.

To bude asi nějaký omyl, určitě se to nezakládá na pravdě. Naše obec má 190 obyvatel a kdyby se sem sjelo dalších 200 lidí, tak bychom si toho určitě všimli
starosta Lesní Hluboké Karel Lupínek

Vše ale může být jen „kachna“, kterou se nechvalně proslavení rowdies snaží zaujmout. „To bude asi nějaký omyl, určitě se to nezakládá na pravdě. Naše obec má 190 obyvatel a kdyby se sem sjelo dalších 200 lidí, tak bychom si toho určitě všimli,“ měl jasno starosta Lesní Hluboké Karel Lupínek.

Podobně hovoří i policisté. „V době zápasu v Brně nedošlo k narušení veřejného pořádku. Ani obyvatelé obce, kde mělo ke střetu dojít, si ničeho nevšimli,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Přestože hooligans hovoří o desítkách zraněných, brněnské nemocnice nezaznamenaly žádný zvýšený příjem pacientů s úrazy ze rvačky.

Reklama

Výběr článků

Načítám