Hlavní obsah

Policie propustila muže, který měl napadnout řidiče autobusu

– Praha
Právo, Novinky, jt, alt

Policisté v úterý odpoledne propustili z cely muže, který údajně v pondělí večer napadl řidiče autobusu pražské MHD. Provedená pitva neodhalila příčinu řidičovy smrti. Stále tak není jasné, proč řidič zemřel, zda po útoku opilého muže nebo přirozeně.

Článek

"Bude potřeba zadat další znalecké posudky, aby příčina byla jednoznačně určena," řekla Právu pražská policejní mluvčí Iva Knolová. Zatím se tak ví pouze to, že v autobuse došlo ke konfliktu kvůli kouření, řidič poté zkolaboval. Zda muž řidiče napadl, není jasné. Podle lékaře nejsou na těle stopy po rvačce. [celá zpráva]

Policisté vyslechli i devětadvacetiletého Pražana, který se s řidičem hádal. Museli počkat, až vystřízliví. Muž jim situaci popsal, policie ale odmítla sdělit, co řekl. Vyslechnuti byli i další svědci, kteří však konflikt, který předcházel smrti řidiče, neviděli. Co přesně se tedy v autobuse linky 198 stalo, zůstává nejasné.

Policie během úterka sdělila, že řidič podle jejího zjištění už dříve trpěl zdravotními problémy.

Propuštěný muž je vyšetřován na svobodě pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Vypracování znaleckých posudků muže trvat týdny až měsíce.

Dopravní podník je s rodinou zesnulého 54letého řidiče v kontaktu. "Osobně vnímám  čin našeho kolegy za odvážný a je nesmírné neštěstí, že za svou odvahu zaplatil tu nejvyšší cenu. Hledáme způsob, jak rodině pomoci,“ řekl k události ředitel dopravního podniku Martin Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám