Hlavní obsah

Stěna ukrývající skutečné rostliny dodá interiéru svěží kouzlo

Novinky, Kristýna Křížová

Nudí vás jednobarevná dělicí stěna v interiéru nebo nezáživné dveře či sprchová kabina? Zkuste si interiér oživit zajímavou novinkou. Dekorakrylátovými panely se zalitými rostlinami nebo kamínky. Interiér s přírodními motivy je letos v kurzu..

Článek

Matný povrch a oboustranně strukturovaná úprava zajímavé letošní novinky, dekorakrylátových stěn, nabízí široké využití. Tyto stěny využijete k rozčlenění interiéru, k výrobě přepážek, dveří, sprchových kabin, obložení barů, součást schodiště a podobně.

Náplň panelů tvoří rostliny, jež jsou tepelně upravené a zalité hmotou v panelech s matným povrchem, který se liší od leštěného dekorakrylátu větší odolností proti poškrábání a ušpinění.

Pokud si ale budete chtít nechat do panelů umístit vlastní rostliny, vyjde vás to draho. Mnohem levnější variantou je nalepit si stejný druh květin na stěnu v podobě samolepicích dekorací na zeď.  Jak na ně se dočtete zde.

Nemusíte se bát ani tapet s květinovým motivem. Ten je letos velmi populární.

Velké květy se hodí do prostornějšího interiéru

Prostornějšímu interiéru bude slušet velký květinový motiv, který jej zútulní a dodá mu na zajímavosti. Minulá sezóna fandila spíše zdobnějším květinovým motivům, letos jsou v kurzu jednoduché lidové květinové motivy.

Do menšího interiéru volte naopak světlejší barevnost a menší kvítky, které prostor opticky zvětší. Doba fandí pro letošek hlavně něžné paletě pastelových barev. V pracovně vás ale takové barvy mohou spíše uspávat, vyzdobte jimi proto spíš ložnici nebo obývací pokoj. 

FOTO: Farrow & Ball

Květinový motiv z módy nikdy nevyjde, interiéru dodá romantickou atmosféru a vyvolá ve vás dojem, že jste stále v přírodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám