Hlavní obsah

Audi uvede S5 Sportback s výkonem 333 koní

Novinky, Martin Žemlička

Audi A5 Sportback, čtyřdvéřové "kupé", se představilo teprve nedávno, nyní výrobce potvrdil i sportovně laděnou verzi S5. Ta se představí ve světové premiéře na autosalonu ve Frankfurtu.

Článek

Výhradně čtyřmístné Audi A5 Sportback je o 36 mm nižší než A4 sedan. Oproti A4 působí elegantněji – je to díky čtyřem bezrámovým dveřím s nízkým prosklením a prudce skloněným C sloupkům. Víko zavazadlového prostoru je integrováno do splývající zádě. Kufr má v základním uspořádání 480 litrů.

Třílitrový, kompresorem přeplňovaný šestiválec pro nejsilnější verzi S5 nabídne 333 koní a 440 Nm točivého momentu. U verze S5 je standardem sedmistupňový dvouspojkový automat; z nuly na 100 km/h zrychlí S5 za 5,4 vteřin, maximální rychlost je omezena na klasických 250 km/h. Kombinovaná spotřeba se vejde do deseti litrů benzínu na sto kilometrů, konkrétně jde o hodnotu 9,7 l. 

U nejsilnějšího modelu S5 Sportback najdete standardně pohon obou náprav quattro, navíc nechybí elektronický zadní diferenciál. Česká cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi A3 a Q5 dostanou nové motory

Pro Audi Q5 jsou nyní k dispozici dva nové základní motory: 2.0 TDI s výkonem 142 k (105 kW) a 2.0 TFSI 180 k (132 kW). Nový malý turbodiesel o objemu 1,6 l je...

Výběr článků

Načítám