Hlavní obsah

Žena unesená před 18 lety se setkala se svojí matkou

Novinky, Vladimír Michna, SkyNews.com, CNN
Antioch

Dnes devětadvacetiletá Jaycee Lee Dugardová, která byla před 18 lety unesena a držena v přístřešku svých únosců, se v Kalifornii setkala se svou matkou. Dugardová nyní žije s dcerami v hotelu.

Foto: Profimedia.cz

Jaycee Lee Dugardová na archivním snímku

Článek

Dugardová údajně zplodila se svým únoscem Phillipem Garridem dvě děti a zcela se mu během let skrývání oddala. Její dvě dcery ve věku 11 a 15 let nikdy nebyly ve škole a nikdy nanavštívily lékaře. Přesto jsou podle dostupných informací v dobrém zdravotním stavu.

Nyní se přestěhovali do nespecifikovaného hotelu, aby začali nový život. Tam se také Dugardová sešla se svojí matkou.

Podle policie byla Dugardová se svými dětmi držena v “několika přístřešcích a stanech na dvoře u Garridova domu”.

Případ proto připomíná otřesnou kauzu Josefa Fritzla, který se svojí dcerou zplodil sedm dětí a všechny věznil ve sklepě svého domu v Rakousku.

Omsapadesátiletý Garrido byl zadržen s podezřením na trestný čin únosu, znásilnění, spiknutí a obscénního chování k nezletilým.

Jeho pětapadesátiletá žena Nancy byla zadržena s podezřením na trestný čin spiknutí a únosu. Oba byli uvězněni poté, co vešli spolu s unesenou Dugardovou a jejími dětmi na policejní stanici v Antiochu. Dugardovou oba manželé oslovovali Allissa.

Garrido byl předveden na policii, aby vysvětlil, že byl viděn se dvěma dětmi. Podezření v tomto smyslu vzniklo proto, že Garrido byl registrován jako sexuální násilník kvůli případu z minulých let a nesměl se pohybovat v přítomnosti dětí.

Další vyšetřování vedlo až ke zjištění, koho doma ukrývá. Sousedi dvojici popsali jako „podivíny“.

Rodiče unesené Dugardové jsou nyní velmi šťastní, že se jejich dcera našla, přestože se jejich manželství právě kvůli ztrátě dcery před lety rozpadlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám