Hlavní obsah

Škoda poprvé ukázala fotografie Superb Combi

– Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterý poprvé zveřejnila oficiální fotografie karosářské verze kombi, odvozené od sedanu Superb. Vůz bude veřejnosti představen na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Ještě letos by se auto mělo dostat do prodeje, řekl mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

Článek

"V současné chvíli finišují přípravy k náběhu sériové výroby v Kvasinách, předpokládáme, že bude zahájena na podzim," řekl mluvčí. První modely Superb kombi by se na vybraných trzích mohly objevit ještě do konce roku. Ceny dosud nebyly stanoveny, budou oznámeny později.

Jako první si bude moci auto důkladně prohlédnout odborná veřejnost na koncernovém večeru VW 14. září před zahájením frankfurtského autosalonu. "Superb si tam odbude svou výstavní premiéru. V rámci této akce budou také zveřejněny další informace k modelu," podotkl Krauskopf.

Kombi verze vlajkové lodi společnosti navazuje na sedan střední třídy, jehož současná generace si přibližně rok po uvedení na trh našla více jak dvaačtyřicet tisíc majitelů. Test verze sedan včetně videa najdete zde.

Největší česká automobilka letos už jednu novinku představila, v červenci se začala prodávat sportovně-užitková Škoda Yeti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám