Hlavní obsah

Muž zastřelil expřítelkyni kulovnicí ranou přímo do hlavy

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov
Aktualizováno

Vraždu řeší v současné době kriminalisté ve Vítkově na Opavsku. Brzy ráno tam v jednom z domů měl vystřelit 38letý muž na svou 26letou bývalou družku z kulovnice. Rána směřovala přímo na hlavu. Ženu s velmi vážným zraněním transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Postřelená žena v nemocnici zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Zatím z místa činu víme, že druh měl kolem 5:50 údajně vystřelit přímo na hlavu své družky kulovnicí. Helikoptéra ženu v kritickém stavu transportovala do nemocnice. Muž poté z domu utekl, policisté po něm nyní pátrají,“ uvedl v neděli dopoledne mluvčí opavské policie René Černohorský.

Policii událost nahlásil muž, který zrovna vycházel z bytu družky. Podle něho ho útočník s kulovnicí zastavil na chodbě a donutil ho, aby s ním šel zpátky do bytu. "Muž nechápal, co se děje. V té chvíli zamířil nezvaný host za ženou do jednoho z pokojů. Vyšla rána z nějaké zbraně. Pachatel se dal okamžitě na útěk. Svědek pak zamířil na nejbližší policejní stanici, aby vše ohlásil,“ vylíčila Soňa Štětínská, mluvčí severomoravské kriminální policie, která si případ převzala. 

Podle informací, kterými policie disponuje, by měl být pachatelem bývalý druh ženy. "Muž po činu z místa i se zbraní okamžitě utekl. Policisté po něm intenzivně pátrají. V terénu je v tuto chvíli několik desítek policistů, včetně psovodů. Je nasazen také vrtulník,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám