Hlavní obsah

Policie obvinila za útok ve Vítkově první extremisty

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov

Kriminalisté již podle informací Práva obvinili první extremisty, které ve středu zatkli kvůli žhářskému útoku na dům romské rodiny ve Vítkově. Obvinění si měli vyslechnout hlavní podezřelí. Vyšetřovatelé se chystají obvinit ještě další osoby.

Foto: Aleš Honus, Právo

Těžká technika v troskách zbouraného domu.

Článek

„V současné době již probíhá sdělování obvinění prvním osobám, jedná se o hlavní podezřelé. Ještě se pracuje na dalších, je to dále rozpracované, jde o náročnou a zdlouhavou práci,“ řekl Právu důvěryhodný policejní zdroj. Ten nevyloučil ani další zatýkání.

Severomoravská policie jakékoliv podrobnosti k případu nechce zveřejňovat, aby nedošlo ke zmaření celého náročného vyšetřování. K případu a počtu obviněných se proto vyjádří v pátek odpoledne na oficiální tiskové konferenci.

„V této chvíli je možné potvrdit, že v rámci realizace případu z Vítkova zadrželi policisté několik osob. Byly a jsou prováděny výslechy osob a probíhají další úkony trestního řízení. Veškeré další informace, které je možné veřejnosti v souvislosti s objasněním případu sdělit, budou součástí zítřejší mimořádné tiskové konference,“ uvedla ve čtvrtek odpoledne mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Ostravský okresní soud již byl dopředu upozorněn, že bude v případu muset rozhodovat. Policie proto pravděpodobně podá na obviněné návrh na vzetí do vazby.

„Byli jsme upozorněni, že v tomto případu budeme činit. O kolik půjde osob, zatím nevíme,“ řekl Právu mluvčí soudu Igor Krajdl s tím, že po domluvě s policií nemůže do páteční tiskové konference sdělit bližší informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám