Hlavní obsah

Ferrari ukázalo nový model 458 Italia, na jehož vývoji se podílel Schumacher

Novinky, Martin Žemlička

Ferrari má pro nadcházející autosalon ve Frankfurtu připraven zcela nový model - 458 Italia. Na jeho vývoji se podílel i bývalý jezdec formule 1 Michael Schumacher. Jak je patrné z názvu, nový model pohání 4,5 litrový osmiválec, pochopitelně atmosférický.

Článek

Ferrari 458 Italia má pochopitelně poháněná zadní kola, o pohon vozu se stará atmosférický osmiválec se zdvihovým objemem čtyři a půl litru. Nejvyšší výkon má hodnotu 570 koní (425 kW) při 9000 otáčkách.

Vidlicový osmiválec je umístěn uprostřed a nově dostal přímé vstřikování. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 13,7 litrů na sto, ale to je spíše orientační údaj. Výkony motoru berou dech: zrychlení 0-100 km/h zvládne novinka z Maranella za 3,4 vteřiny, nejvyšší rychlost dosahuje hodnoty 325 km/h.

Převodovka je dvouspojková, automatická a má sedm stupňů. Rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravu činí 42:58. Suchá hmotnost Ferrari 458 Italia činí 1380 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Související články

Porouchalo se vám Ferrari? Dostanete Fiat 500

Maranello House, centrála celoevropské sítě prodejců Ferrari, si Fiat 500 vybrala do svých showroomů jako náhradní vůz pro zákazníky. Pro Ferrari bylo vyrobeno...

Výběr článků

Načítám