Hlavní obsah

K Jacksonově smrti přispělo anestetikum, na klinice jeho lékaře provedli razii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston
Aktualizováno

Agenti amerického protidrogového úřadu DEA provedli ve středu na houstonské klinice bývalého lékaře zpěváka Michaela Jacksona rozsáhlou razii. Informovala o tom televizní stanice ABC.

Článek

Zátah v kancelářích Conrada Murraye se uskutečnil ve středu ráno místního času. Agenti DEA ho provedli ve spolupráci s losangelskou policí. Více než dvě desítky uniformovaných bezpečnostních pracovníků přijely v 15 autech a na sobě měly neprůstřelné vesty.Mluvčí DEA akci potvrdila. Murrayův advokát Ed Chernoff sdělil, že vyšetřovatelé žádali další lékařské záznamy.  

Prohlídka se uskutečnila na žádost policie v Los Angeles, která vyšetřuje okolnosti Jacksonovy smrti, řekl mluvčí DEA. Mluvčí skupiny lékařových advokátů Miranda Sevciková prohlásila, že je policejní akce velmi překvapila: "Nikdo to nečekal, nikdo nám nic neřekl, ani policie v Los Angeles, ani protidrogový úřad."

ABC uvedla, že Murray sídlí v budově kliniky, kterou vlastní lékař, jemuž DEA v roce 2005 odebrala licenci, protože předepisoval léky v neúměrném množství. Úřady dostaly povolení k prohlídce na základě prvních výsledků pitvy Jacksonova těla, z nichž vyplývá, že smrt popové legendy souvisí s anestetikem Propofolem.

Murray viděl Jacksona krátce před jeho smrtí. Policie ho od té doby vyslýchala dvakrát. Murray policii však nesdělil, zda Jacksonovi podal Propofol.

Po zahájení razie Murrayova mluvčí sdělila: "Právní tým doktora Murraye zjišťuje důvod. V tuto chvíli bez dalších komentářů."

Murrayův právník Ed Chernoff po prvních dvou výsleších tvrdil: "Koroner chce objasnit příčinu smrtí, tento cíl sdílíme." 

Murray a jeho právník při výslechu odmítli odpovědět na otázku, zda Jacksonovi dali silné léky. Propofol se obvykle používá jen na operačních sálech.

Propofol
Propofol je součástí intravenózních anestetik s krátkým účinkem, které jsou určeny k navození celkové anestézie. Také se použivá jako utišující prostředek pro pacienty na jednotce intenzivní péče. Nesprávné podání může vyvolat vážné komplikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám