Hlavní obsah

Strana TOP 09 představila nové logo

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Nově vzniklá strana TOP 09, do jejíhož čela byl před nedávnem zvolen Karel Schwarzenberg, v pátek představila nové logo. Jde o textovou podobu názvu stany na červenomodrém podkladu, kterou doplňuje podtitul "S podporou starostů". Právě s hnutím Starostové a nezávislí bude TOP 09 kandidovat v podzimních předčasných volbách.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Miroslav Kalousek, Karel Schwarzenberg a Jan Gazdík (zleva) s novým logem TOP 09.

Článek

Strana vybírala nové logo z celkem pěti návrhů. [celá zpráva] Nakonec se rozhodla zvolit podobu navrženou grafikem Janem Tippmanem. Podle předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga symbolizuje nové logo českou trikoloru a strana si je vybrala pro jeho jednoduchost a srozumitelnost.

Šéf hnutí Starostové a nezávislí Jan Gazdík vyjádřil potěšení nad tím, že z loga přímo srší podpora starostů.

Strana s výběrem nového loga spěchala, protože materiály k volbám chce již tisknout s novým grafickým layoutem. Původní logo, s nímž Miroslav Kalousek, který je duchovním otcem nového uskupení, stranu představoval, obsahovalo pomyslný symbol střechy, který byl odborníky často kritizován za zaměnitelný a nejasný.

Schwarzenberg vyloučil spolupráci s nynější ČSSD

Šéf stany také v reakci na dotaz novinářů ohledně koaličního potenciálu TOP 09, který jí přisuzují průzkumy veřejného mínění, odmítl spolupráci s ČSSD. Podle průzkumu společnosti STEM z tohoto týdne si 48 procent lidí myslí, že by strana mohla utvořit vládu právě pod vedením ČSSD.

"Pokud by ČSSD opustila nynější způsob vyjadřování, populismu a úrovně politického jednání, pak by byla přijatelná," řekl Schwarzenberg. "V nynějším stavu s nynějším vedením to bohužel nevidím," dodal vzápětí s tím, že věci v politice se mění.

Reklama

Výběr článků

Načítám