Hlavní obsah

V Praze zaduní Prodigy, divoká vzpomínka na devadesátá léta

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská skupina The Prodigy, která proslula hity Smack My Bitch Up, Breathe, Out Of Space, Voodoo People či Firestarter, se vrací do Česka. V pražské Tesla Aréně vystoupí 27. listopadu.

Článek

Skupina, která se vyšvihla na vrchol popularity v době, kdy nejvíc "frčely" divoké mixy elektroniky s rockem, by měla v Česku představit novou desku Invaders Must Die. Na té spolupracoval mimo jiné i bubeník Dave Grohl známý z Nirvany a Foo Fighters.

Divocí Voodoo lidé

Prodigy vznikli v roce 1990 v Anglii a stali se poměrně rychle jednou z nejznámějších elektronických skupin na světě. Podle internetové wikipedie prodali asi 17 miliónů CD. Jsou známí divokou show na koncertech a výraznou vizuální stylizací (pomalované obličeje, oblečení apod.) 

Jejich první regulérní album Experience (1992) platí dodnes za zásadní milník v historii elektronické hudby. Přineslo mimo jiné i skladbu Out of Space, založenou na nápadu starého jamajského reggae harcovníka Maxe Romea (originál se jmenoval I Chase the Devil).

Následovala deska Music for the Jilted Generation (1994) s hitem Voodoo People a The Fat of the Land (1997) s proslulými singly Smack My Bitch Up, Breathe a Firestarter. Po delší pauze pak přišla ještě LP Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a aktuální Invaders Must Die (2009).

V roli předkapely se v Praze představí stylově příbuzná skupina Enter Shikari. Vstupenky na listopadový koncert jsou k dostání v cenách od 890 do 1 290 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám