Hlavní obsah

Na Banderase čeká rybíz ze zahrádky šéfkuchařky

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Úrodu červeného rybízu z vlastní zahrádky obětovala s úmyslem nabídnout opravdu jen to nejlepší šéfkuchařka Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Vlaďka Příhodová. Ocitne se na stolech v rámci slavnostní večeře připravené na páteční večer na počest příjezdu Antonio Banderase na karlovarský filmový festival.

Článek

„Rodiče z naší zahrádky v Bečově nad Teplou sklidili asi kilo a půl červeného rybízu, který přijde na domácí lívanečky,“ uvedla Příhodová. „Ty budeme jako zákusek servírovat na slavnostní večeři ku příležitosti příjezdu Antonia Banderase,“ dodala s tím, že chtěla, aby VIP host poznal domácí českou kuchyni.

„Proto jsem navrhla menu s českou kačenou pečenou s jablky. Budeme k ní podávat samozřejmě červené zelí a chlupaté knedlíky,“ popisovala šefkuchařka.

Personál se těší

Banderas se ubytuje po příjezdu v Puppu. „Má vyhrazené prezidentské apartmá ve třetím patře,“ uvedla hotelová pokojská Ludmila Svátková. „Na starosti ho budou mít kolegyně, protože já se starám o patro níže o Johna Malkoviche. Jsme tady všichni ve velkém očekávání a na Banderase se opravdu těšíme,“ popisovala atmosféru mezi personálem.

Podle Richarda Lhotáka, který má v GH Pupp na starosti celý stravovací provoz včetně restaurací, takže má pod sebou kolem devadesáti zaměstnanců, neměl Banderas dopředu žádné zvláštní přání.

„Jsme ale připraveni jakékoliv na sto procent splnit,“ dodal. „Jsem ve službě ve vedoucích manažerských hotelových postech už třicet let a moje motto je, že služba jsou emoce a zážitek, které musíme zákazníkovi poskytovat, aby měl hezký den,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám