Hlavní obsah

Nejhorší pověst mají turisté z Francie a USA, Češi průměrní

Čeští turisté mají ve světě průměrnou pověst, naopak Francouzi patří s Američany a Italy k nejhorším. Japonci jsou tradičně nejlepší a zdatně jim sekundují Britové a Němci. Vyplývá to z červnového průzkumu mezi 40 000 hoteliéry z celého světa, který si nechala udělat mezinárodní internetová cestovní kancelář Expedia od agentury TNS Infratest.

Foto: ČTK

Článek

Z 27 letos posuzovaných národností jsou Češi někde uprostřed jak z hlediska chování, tak podle toho, jak jsou velkorysí a štědří. Průměrné pozice jim patří i podle toho, jestli neruší ostatní hosty, jsou čistotní, vkusně se oblékají a neustále si nestěžují. Chvostu žebříčku se nejvíce přiblížili ohledně dorozumívání cizími jazyky.

Zato z Francouzů se vyklubali vesměs arogantní skrblíci, kteří ani neovládají cizí jazyky. Jediné, v čem si udrželi dobrou pověst, je oblékání, kde skončili na třetím místě po Italech a Britech. Jsou i v pětici nejčistotnějších a nejméně hlučných.

Jestliže Američané úspěšně předehnali Francouze na prvním místě v nevychovanosti, Italy v hlučnosti a špinavosti, Němce v nemožném oblékání a Brity ve věčných stížnostech, pak jsou ze všech zahraničních turistů nejvíce velkorysí a nejštědřejší. Asi proto žezlo těch nejhorších přenechali Francouzům.

Ve slušnosti zabodovali Japonci

Japonci u hoteliérů nejvíce bodovali nejen pověstným velmi dobrým vychováním, tichostí a čistotností, ale i tím, že si ze všech národů stěžují nejméně, respektive vůbec. Bídně dopadli pouze ve snaze dorozumět se světovým nebo místním jazykem – skončili předposlední před Francouzi.

Obecně mezi nejlépe hodnocenými turisty jsou Britové, Němci, Kanaďané, Australané a například Švédové. Naopak skoro ke vpádu nájezdníků Vandalů hoteliéři přirovnávají návštěvy zástupců jihoevropských národů, tedy Italů, Španělů a Řeků.

Anketa

S kterými turisty máte nejhorší zkušenosti?
německými
49,8 %
slovenskými
1,4 %
polskými
8,7 %
britskými
2,8 %
francouzskými
2 %
americkými
2,5 %
maďarskými
0,7 %
italskými
2,8 %
španělskými
0,3 %
nizozemskými
0,9 %
ruskými
24,7 %
japonskými
0,4 %
čínskými
0,4 %
kanadskými
0,2 %
s jinými národnostmi
2,4 %
Celkem hlasovalo 12413 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám